Lemken – Plöjning / teknik

Diamant12

Till följd av en ökning av majsodlingen under de senaste åren har plogen återigen blivit ett viktigt redskap inom jordbearbetning.
Minskning av växtföljdssjukdomar, mekanisk kontroll av svampsjukdomar samt undanröjande av risken för ökad resistens vad gäller växtskyddsmedel mot svampsjukdomar är de avgörande orsakerna till att använda en plog i dag. Nya rön har visat att den djupluckring en plog gör vid växternas rotzon är mycket positiv för exempelvis oljeväxter med högre avkastning som följd.
LEMKEN erbjuder en passande plog för varje jordart och traktor över 30 kW (41 hk). Det finns två- till sjuskäriga burna plogar, fem- till tioskäriga delburna plogar och stora vagnsplogar med upp till tolv skär. Dessutom erbjuder LEMKEN, som enda tillverkare, den flerfaldiga vinnaren VariTransit, en hybridplog som i en och samma maskin erbjuder fördelarna i såväl burna som delburna plogar.
En viktig del vad gäller LEMKENs plogar är det stora utbudet av tillbehör och extrautrustning. Det finns en modell som passar perfekt för varje lantbrukare och maskinstation. Mekanisk eller hydraulisk stenutlösning, val av plogens rymlighet och hydraulisk eller mekanisk variabel tiltbreddsinställning är bara några av alla möjligheter en LEMKEN plog erbjuder.

VariOpal Juwel Diamant 11 Diamant 12 EuroTitan VariTitan
Viby Teknik